zaterdag 19 januari 2013

Griep, wat nu?

Het is weer zover, het is winter, er ligt sneeuw en de griepepidemie is weer begonnen. Wat kan je het beste doen als je griep hebt? En hoe kan je het voorkomen? Voor mij is voorkomen al te laat maar misschien voor jou niet en komen deze tips goed van pas.

Als je griep hebt is het belangrijk om rust te houden. Medicijnen werken niet, dus je moet gewoon uitzieken. Dat betekend dat je gewoon thuis moet blijven en zo min mogelijk moet doen. Het beste ga je niet naar school (als je nog op school zit) en lig je de hele dag met een deken op de bank. Misschien gaat de hele dag op de bank hangen en tv kijken je vervelen maar er is altijd wel wat anders te doen, ga bijvoorbeeld gewoon met je laptop op de bank zitten, start youtube op en ga filmpjes kijken, je kan een online spelletje gaan spelen, je kan gaan lezen, enzovoort enzovoort. Er is genoeg te doen als je ziek bent, doe gewoon waar je zin in hebt.

Als je griep hebt moet je extra veel drinken om uitdroging te voorkomen, als je heel erg misselijk bent en buikgriep hebt is het niet verstandig om koude dranken te drinken, daarvan wordt je maag onrustig en moet je misschien wel overgeven. Kies daarom in plaats van een beker ijskoude melk een kopje warme kruiden thee en drink dit in kleine beetjes op. Als je ziek bent is thee altijd goed.


Als je griep hebt is het ook verstandig om extra fruit en groente te eten. Je hebt de vitamines hard nodig om niet nog zieker te worden. Als je buikgriep hebt moet je kijken of het gaat, als het niet gaat, eet dan gewoon even niets en eet dan extra fruit en groente als je het wel kan eten. Als je toch wel iets wil eten kies dan licht verteerbare dingen zoals beschuitjes.

Ook is het belangrijk dat je je warm aankleed, dus een warme trui en warme sokken. Ook al heb je koorts, doe dan als nog een trui aan. Zorg er ook voor dat je overal je handen goed wast, hiermee voorkom je dat je familie ook ziek wordt. Pets ook zo vaak mogelijk je tanden zodat je geen blaasjes krijgt in je mond wat heel vervelend is.

Als je nog niet ziek bent en je het wil voorkomen is het belangrijk om zo min mogelijk in de buurt van zieken te komen. Griep is heel besmettelijk dus je steekt snel iemand aan. Ook is het goed om extra vitamines binnen te krijgen, eet bijvoorbeeld een extra stuk fruit.

Ik hoop dat jullie door deze tips sneller van jullie griep af zijn of dat jullie minder risico lopen om griep te krijgen. Als je al griep hebt, Beterschap en tot het volgende artikel

Groetjes Ande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten